Beograd dobio prvu klupu za dojenje zahvaljujući kompaniji Keprom

četvrtak, 2 jun 2016

Danas je u Tašmajdanskom parku u Beogradu postavljena prva klupa za dojenje, koja je ujedno i prva klupa ove vrste u regionu. Postavka klupa za dojenje je kruna akcije "MAMino mesto za dojenje" koje su zajednički realizovale kompanija Keprom i Škola roditeljstva Nada Lazić. Akcija "MAMino mesto za dojenje" za cilj ima podršku dojenju kao najboljem i najzdravijem načinu ishrane beba, kao i podizanje svesti o dojenju na javnom mestu.

Sredstva za postavljanje MAM  klupa za dojenje obezbeđena su izdvajanjem 5 dinara od prodaje svakog proizvoda brenda MAM, u periodu od 15. februara do 15. maja. Postavka prve MAM klupe za dojenje realizovana je uz podršku Grada Beograda i Javno komunalnog preduzeća "Gradsko zelenilo" koje je izradilo projektno rešenje klupe.

Podršku ovom projektu dali su i Halobeba, Udruženje Roditelj, kao i društveno odgovorne kompanije Aksa Kids Mega Store, Dexy Co, Lilly i Delhaize.

Projekat "MAMino mesto za dojenje" biće nastavljen i tokom leta kada će u beogradskim parkovima biti postavljene još dve MAM klupe za dojenje.

Top