Kompanija Keprom domovima zdravlja donirala 62 PiC inhalatora za decu

četvrtak, 2 jul 2015

Tokom maja i juna kompanija Keprom uspešno je realizovala nastavak akcije "Udahnimo punim plućima". Ovo je četvrti put da Keprom donira inhalatore italijanskog brenda PiC Solution, za koje je uvoznik i distributer za područje Srbije.

Ukupno je donirano 62 inhalatora, u dva različita modela koji su dizajnom prilagođena deci. Inhalator Mr Hippo, u obliku nilskog konja i Mr Carrot u obliku zeke. Nove PiC inhalatore dobio je 41 dom zdravlja u Srbiji u kojima je frekvencija dece na inhalacijama velika. 

Osnovni motiv za započinjanje ove akcije pre tri godine, bio je unapređenje lečenja i zdravlja dece, obzirom  na to da je poslednjih godina broj respiratornih infekcija u stalnom porastu. Kako se najveća frekvencija inhalacija očekuju sa polaskom dece u školu i tokom zimskih meseci, zahvaljujući kompaniji Keprom, mnogi domovi zdravlja u Srbiji, spremno će dočekati sezonu.

Dosadašnja iskustva pokazuju da su savremeni inhalatori, koji smanjuju otpor dece prema inhalaciji, nezamenljivi, pa će PiC inhalatori koji su svojim dizajnom specijalno prilagođeni najmlađima, pomoći da mališani lakše prihvate lečenje.

Top