Kompanija Keprom odvaja sredstva za kupovinu fiksatora za bezbedan prevoz dece u kolima Hitne pomoći

petak, 22 jul 2016

U okviru kampanje "Bezbednost nikada nije na odmoru", kompanija Keprom će u periodu od 15. juna do 15. septembra prikupljati sredstava za nabavku prekopotrebnih fiksatora za bezbedan prevoz dece u kolima Hitne pomoći. Akciju je podržao i Komitet za bezbednost saobraćaja, koji će sprovesti obuku zdravstvenih radnika o pravilnom korišćenju ovih sistema.

U okviru kampanje, kompanija Keprom će izdvojiti po 100 dinara od prodaje svakog auto-sedišta brendova Chicco, Britax Römer i Cybex. Prikupljen novac biće preusmeren za nabavku fiksatora za službe Hitne pomoći u gradovima u kojima se nlaze prodajni objekti Aksa Kids Mega Store, a to su Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Čačak, Niš, Šabac, Kruševac i Zrenjanin. Pored njih i Sremska Mitrovica.

Saniteti u Srbiji i dalje nemaju specijalne fiksatore za bezbedan prevoz dece, a kako zbog prirode posla neretko učestvuju u saobraćajnim nesrećama, životi mališana koji se njima prevoze su ugroženi. Krajem 2011. Srbiju je duboko potresao slučaj šestomesečne bebe koja je teško povređena kada je u kolima Hitne pomoći medicinska sestra ispustila iz naručja. Tada je i prvi put javno pokrenuto pitanje neophodnosti bezbednih sistema za prevoz dece sanitetom

Top