Kompanija Keprom podržala Drugu nacionalnu konferenciju o bezbednosti dece kao putnika

četvrtak, 28 novembar 2019

U sredu 27. novembra u Novom Sadu održana je Nacionalna konferencija o bezbednosti dece u saobraćaju. Ovo je druga po redu konferencija u organizaciji Centra za promociju bezbednosti saobraćaja koja je na jednom mestu okupila sve relevantne državne institucije, predstavnike privatnog sektora i sve koji se u većoj ili manjoj meri bave problemom prevoza dece kao putnika u saobraćaju.

Nacionalnom strategijom za bezbednost saobraćaja predviđeno je da 2020. godine ne strada nijedno dete u saobraćaju. Da bi se stiglo do tog cilja, neophodna je koordinacija i edukacija svih relevantnih institucija i organizacija. 

Kompanija Keprom je učesnicima konferencije predstavila rezultate pregleda dečjih auto-sedišta koje je u okviru kampanje "Bezbednost nikada nije na odmoru" sprovela tokom leta. Konferencija je bila prilika da kompanija Keprom Centru za porodični smeštaj i usvojenje iz Novog Sada uruči donaciju, auto-sedište za prevoz mališana smeštenih u hraniteljskim porodicama u tri okruga koja svojom delatnošću pokriva Centar. Inače, ovo je drugi put da Kompanija Keprom donira auto-sedišta Centru za porodični smeštaj i usvojenje iz Novog Sada. 

Kompanija Keprom je od organizatora konferencije dobila priznanje za doprinos unapređenju bezbednosti dece putnika u vozilu. 

Top