Kompanija Keprom podržala Prvu nacionalnu konferenciju o bezbednosti dece kao putnika

sreda, 28 novembar 2018

U utorak 27. novembra u Novom Sadu, u organizaciji Centra za promociju bezbednosti saobraćaja, održana je Prva nacionalna konferencija o bezbednosti dece kao putnika. Kompanija Keprom, kao društveno odgovorna kompanija, podržala je ovaj događaj.

Nacionalnom strategijom za bezbednost saobraćaja predviđeno je da 2020. godine ne bude ni jedno stradalo dete u saobraćaju. Da bi se stiglo do tog cilja, neophodna je koordinacija svih relevantnih institucija i organizacija koje su učestvovale na konferenciji: Agencije za bezbednost saobraćaja, Uprave saobraćajne policije, Udruženja patronažnih sestara Republike Srbije, Zaštitnika građana, Ministarstva zdravlja, Instituta Batut, Saobraćajnog fakulteta i drugih. 

Kompanija Keprom je učesnicima konferencije predstavila rad na aktivnostima koje su usmerene na podizanju svesti javnosti o neophodnosti korišćenja dečjih auto-sedišta kako bi se zaštitili najmlađi kao putnici u automobilu. Tom prilikom, ispred kompanije Keprom službi Hitne pomoći u Novom Sadu uručena je donacija, specijalni fiksator za prevoz dece u sanitetskom vozilu.

Donaciju u vidu 20 auto-sedišta od strane Agencije za bezbednosot saobraćaja dobila su i taksi udruženja u Novom Sadu. Ovim je Novi Sad postao prvi grad u zemlji gde će taksisti prevoziti decu u auto-sedištima. 

Top