Kompanija Keprom u 2019. uštedela više od 133 tone CO2 reciklažom ambalažnog otpada

sreda, 9 decembar 2020

Iz godine u godinu, kompanija Keprom reciklažom ambalažnog otpada, štedi sve veću količinu ugljen dioksida, koji bi, u suprotnom, završio u atmosferi i tako uticao na globalno zagrevanje i klimatske promene.  U 2019. godini kompanija Keprom je uštedela 133,21 tonu CO2, što je za 50 tona bolji rezultat u odnosu na prethodnu godinu.

Sertifikat o uštedi CO2 dodeljuje kompanija Sekopak, koja na osnovu CO2 kalkulatora izračunava učinak u umanjenju emisije CO2 u atmosferu, a na bazi plasiranih i recikliranih količina ambalažnog otpada u prethodnoj godini. Zbog epidemiološke situacije, ove godine nije održana tradicionalna CO2 konferencija, na kojoj ekološki osvešćeni pojedinci i kompanije sumiraju rezultate i razmenjuju iskustva i na kojoj se kompanijama dodeljuju sertifikati za doprinos uštedi CO2.

Kao ekološki osvešćena kompanija, Keprom će nastaviti da promoviše i primenjuje društveno odgovorno poslovanje koje za rezultat daje poboljšanje kvaliteta životne zajednice u kojoj obavlja svoju poslovnu aktivnost.

 

Top